Sunday, April 10, 2022

Személyi jövedelemadó (szja)

A személyi jövedelemadó (szja) bevallásának formáját az adóhatóság folyamatosan egyszerűsíti, ettől függetlenül sajnos még mindig nagyon sokan kapnak olyan levelet, melyben több százezres büntetésre kötelezik az adózót, amiért valamit nem vagy nem jól vallott be. A személyi jövedelemadó (szja) helytelenül benyújtott következményei nagyon kis ráfordítással elkerülhetők. A személyi jövedelemadó (szja) az ÁFA után a második legnagyobb adóbevételi forma, mely magánszemélyeket érint és amelyet például munkavállalásból származó fizetés, albérleti díj, betéti kamat vagy eladott ingóság után kell bevallani. A személyi jövedelemadót (szja) minden év május 20-ig kell bevallani és megfizetni. Az év közben megszerzett jövedelem után általában adóelőleget kell fizetni. Például minden hónapban a munkáltató levonja a bérből. Abban az esetben viszont, ha a pénz nem munkáltatótól származik, például ingatlanja van, amelyet bérbeadott vagy eladott pár nagyobb értékű ingóságot, akkor már Önnek van dolga vele. Fontos tudni, hogy a tervezet összeállításához a NAV felé nem minden adat érkezik meg. A magánszemélyektől kapott jövedelmekről például külön kell gondoskodni. Gyakori eset, ha például valaki lakást vásárol, majd drágábban válik meg tőle – a különbözet után előfordulhat, hogy a tervezetet ki kell egészíteni és adót is kell utána fizetni. Érdemes tisztában lenni az adókedvezményekről és a visszatérítési lehetőségekről is és minden évben pontosan odafigyelni arra, hogy továbbra is jogosult-e rá. Ezen kívül természetesen még számos dolog felmerülhet, amely kisebb-nagyobb mértékben befolyásolhatja a személyi jövedelemadó (szja) bevallását és megfizetését. Ha ezekben a dolgokban nem 100%-ban biztos, feltétlenül javasoljuk, hogy forduljon szakemberhez. Cégünk több tíz éve foglalkozik könyveléssel. Egy olyan rendszert dolgoztunk ki, amelyben garantálni tudjuk a szakszerű, pontos, határidőn belüli adóügyek rendezését. Kiemelt figyelmet fordítunk a precízségre, hiszen jól tudjuk, elég egy betűelütés és máris megvan a baj. Szakértő munkatásainkkal minden esetben többszörösen, külön kidolgozott rendszerben ellenőrizzük egymás munkáit, így Ügyfeleink teljes megnyugvással bízhatják ránk a könyvelési feladatokat. Pár ezer forintért Ön is nyugodtan hajthatja párnára a fejét esténként annak tudatában, hogy nem kell tartania a szigorú büntetésektől.

Pólus könyvelő - könyvelő iroda, könyvelés és bérszámfejtés Budapesten - Személyi jövedelemadó (szja) Pólus könyvelő - könyvelő iroda, könyvelés és bérszámfejtés Budapesten - Személyi jövedelemadó (szja) Székhelyszolgáltatás - cégalapítás, módosítás és adás-vétel, könyvelés, adótanácsadás - Személyi jövedelemadó (szja) Székhelyszolgáltatás - cégalapítás, módosítás és adás-vétel, könyvelés, adótanácsadás - Személyi jövedelemadó (szja)



Cégalapítás
Korrekt, gyors cégalapítás akár 3-4 napon belül! Munkadíj sürgősségtől, személyek számától és az iratok bonyolultságától függően egyedi megbeszélés szerint.
Pólus könyvelő - könyvelő iroda, könyvelés és bérszámfejtés Budapesten - Cégalapítás Budakeszi Pólus könyvelő - könyvelő iroda, könyvelés és bérszámfejtés Budapesten - Cégalapítás Budakeszi Székhelyszolgáltatás - cégalapítás, módosítás és adás-vétel, könyvelés, adótanácsadás - Cégalapítás Budakeszi Székhelyszolgáltatás - cégalapítás, módosítás és adás-vétel, könyvelés, adótanácsadás - Cégalapítás Budakeszi KW3bf01c3104b58731a867064dfc944cd6

No comments:

Post a Comment

A legjobb tippek a készpénzért történő autóeladáshoz

 A használt autó eladása nem mindig egyszerű feladat. Bár sokan hirdetik eladásra autójukat online platformokon, mégis sokan részesítik előn...